Chcesz pomóc?

Jesteś tu, czyli naprawdę chcesz pomóc! Poniżej znajdziesz informacje, które podpowiedzą Ci jak to zrobić. Pomoc na rzecz Fundacji może odbywać się na wielu płaszczyznach - może być to wsparcie finansowe, możesz też wesprzeć nasze działania pracując jako wolontariusz, lub oddać na 1% swojego podatku.

Zostań naszym sponsorem

Zapraszamy Ciebie i Twoja firmę do nawiązania z nami długoterminowej współpracy partnerskiej w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu.

W ramach współpracy możemy zaoferować:

• rozpowszechnienie informacji o sponsorze w ramach organizowanych działań Fundacji, w szczególności w trakcie targów, szkoleń, konferencji,
  • umieszczenie logo firmy w materiałach promocyjnych i marketingowych jako Partnera Fundacji oraz w sprawozdaniu rocznym,
  • zamieszczenie logo firmy i aktualnej informacji o sponsorze na stronie internetowej oraz na profilach społecznościowych Fundacji,
  • promowanie idei odpowiedzialnego biznesu oraz sponsorów podczas bieżących działań promocyjnych Fundacji,
  • zgodę na używanie przez Partnera logotypu Fundacji w ramach prowadzonych działań marketingowych i promocyjnych.

Przekaż darowiznę

Jeśli chcesz w każdej chwili możesz przekazać nam darowiznę, która zasili konto Fundacji i zostanie przekazana na jej cele statutowe. Wystarczy, że przelejesz dowolną kwotę na rachunek: .. …. …. …. …. …. …. w Banku ………. w tytule wpisując darowizna na cele statutowe Fundacji.

Pamiętaj, że zgodnie z obowiązującym prawem swoją darowiznę możesz odliczyć od podatku!

Przekaż 1% swojego podatku

To nic nie kosztuje. Jak przekazać 1% podatku?

Wypełniając odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT (28, 36, 36L, 37, 38), należy wpisać KRS: 0000293929, 1% podatku mogą przekazać:

• ryczałtowcy – PIT 28,
  • przedsiębiorcy – PIT 36,
  • przedsiębiorcy-liniowcy – PIT 36L,
  • pracownicy – PIT 37,
  • gracze giełdowi – PIT 38,
  • osoby, które sprzedały nieruchomość – PIT 39.

W pozycji INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE można uszczegółowić cel, na jaki chcemy przekazać swój 1%.

Aby przekazać 1 % podatku, wystarczy wpisać w zeznaniu rocznym jego kwotę, numer KRS organizacji pożytku publicznego, którą chcemy wesprzeć. Samym przelewem zajmie się urząd skarbowy.

Zostań wolontariuszem

Poszukujemy osób z optymistycznym podejściem do życia, które zechcą wesprzeć nasze działania i podarować nam odrobinę swojego cennego czasu.

Pomóż w inny sposób

Może masz coś, co możesz po prostu dać innym, może masz jakiś pomysł na pomoc. Po prostu chcesz zrobić coś dobrego dla innych. Skontaktuj się z nami e-mailowo lub telefonicznie. Dane znajdziesz w zakładce Kontakt.

Promuj Fundację i nasze działania

Opowiedz o naszej Fundacji swoim bliskim, znajomym i wszystkim, którym temat szeroko rozumianej niepełnosprawności nie jest obojętny. Wspieraj nas w mediach społecznościowych. Po prostu dołącz do grona naszych przyjaciół - razem można więcej!